Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt Dominic Thiem és az ötödikként rangsorolt Alexander Zverev játssza a férfi egyes döntőjét a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Az osztrák játékos a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet múlta felül a pénteki elődöntőben három szoros szettben, míg Zverev kétjátszmás hátrányból fordított a spanyol Pablo Carreno Busta ellen.

Dominic Thiem döntőbe jutott a US Openen Forrás: AFP/2020 Getty Images/Matthew Stockman

"Nagyon megkönnyebbültem és természetesen boldog vagyok, nagyon jó és kemény meccs volt, kevés hibával." - értékelt Thiem, hozzátéve, hogy pályafutása egyik legjobb mérkőzésének tartja a mostanit. Az osztrák teniszező a találkozó közben fájlalta az Achilles-ínát, de az összecsapás után azt mondta: reméli, hogy ez nem fogja befolyásolni a torna végjátékában.

Alexander Zverev 3 óra 22 percet töltött a pályán a huszadikként rangsorolt Carreno Busta ellen, s karrierje során először sikerült kétszettes hátrányból fordítania. Michael Stich és 1994 óta ő az első német férfi teniszező, aki döntőt játszhat Flushing Meadows-ban.

"Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy esélyesként kétszettes hátrányban vagyok. Fogalmam sem volt, mi történik, csak azt tudtam, hogy ennél sokkal jobban tudok játszani. Életem első Grand Slam-döntőjére készülhetek, ez a legfontosabb" - mondta a meccs után a hamburgi teniszező.

Thiem pályafutása negyedik, Zverev pedig első Grand Slam-döntőjére készülhet, s mindketten először nyerhetik meg a négy nagy torna egyikét. A finálét vasárnap rendezik.

Eredmények:
férfi egyes, elődöntő:
Thiem (osztrák, 2.)-Medvegyev (orosz, 3.) 6:2, 7:6 (9-7), 7:6 (7-5)
A. Zverev (német, 5.)-Carreno Busta (spanyol, 20.) 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3