Tour de France: Kämna nyerte a szakaszt, Roglic előnye változatlan

cycling TOPSHOTS Horizontal
Stage winner Team Bora rider Germany's Lennard Kamna celebrates as he crosses the finish line of the 16th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 164 km between La Tour du Pin and Villard-de-Lans, on September 15, 2020. (Photo by Stuart Franklin / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Lennard Kämna nyerte kedden a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 16. szakaszát, amelyen az összetett élcsoportjában nem volt változás, továbbra is a szlovén Primoz Roglic áll az élen.

A hétfői pihenőnap után a La Tour-du-Pin és Villard-de-Lans közötti 164 kilométer várt a kerekesekre. Az etap elején egy több mint húszfős szökevénycsoport lépett meg a főmezőnytől. Közülük a 24 éves német versenyző bírta legjobban az utolsó két emelkedőt, így ő ért elsőként a célba a tavalyi Giro d'Italia bajnokát, az ecuadori Richard Carapazt megelőzve.

Az összetett elsőségre pályázó klasszisok egy csoportban, 16:48 perc hátránnyal értek célba.

Eredmények:

16. szakasz, La Tour-du-Pin - Villard-de-Lans, 164 km, hegyi befutó:
1. Lennard Kämna (német, BORA-hansgrohe) 4:12:52 óra
2. Richard Carapaz (ecuadori, INEOS Grenadiers) 1:27 perc hátrány
3. Sebastien Reichenbach (svájci, Groupama-FDJ) 1:56 perc h.

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 70:06:47 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 40 mp h.
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, EF Pro Cycling) 1:34 p h.

Szerdán a Grenoble és Méribel Col de la Loze közötti 170 km kilométer és hegyi befutó vár a bringásokra, akik összesen 3470 kilométert tekernek, amíg vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.