Társoldalunk:

Októberben térhet vissza a világbajnok magyar párbajtőröző

2020.09.16. 12:04

Októberben kezdheti meg ismét az edzéseket Siklósi Gergely világbajnok párbajtőröző, aki koronavírus-fertőzés miatt kényszerül pihenőre.

A tavalyi, budapesti vb aranyérmese az M4 Sport Sporthíradó című műsorában szerdán skype-on nyilatkozva elmondta, hogy az elmúlt időszak inkább mentálisan volt nehéz a számára. Tizenhét napot voltam elkülönítve, mentálisan nagyon nehéz volt. Az első hét végén, a hetedik-nyolcadik napon éreztem, hogy kezd nehezedni, és az utolsó három napon szinte nem is tudtam aludni, igazából azt vártam, hogy mikor mehetek ki újra Nagyon régóta jól vagyok, jelenleg várom, hogy megkapjam a negatív eredményt" - mesélte Siklósi.

Emlékeztetett rá, hogy attól, aki koronavírus-fertőzésen esik át, a Sportkórház bevonja a sportorvosi engedélyét és hat hétig gyakorlatilag el is tiltja a sporttól. "Mielőtt visszamehetek a pástra, vagy akárcsak a konditerembe, előtte egy ellenőrzésen kell majd átesnem. Ebben benne van terheléses EKG, szívultrahang, tehát elég komolyan átvizsgálnak. Október 1-je után fognak aztán felmérni, és ha azt mondják, hogy minden rendben, akkor kezdhetek újra edzeni" - mondta.

A tervek szerint októberben térhet vissza a pástra Siklósi GergelyForrás:Csudai Sándor - Origo

A hazai sportági szövetség szeptember elején közölte, hogy a férfi párbajtőr-válogatott négy tagja megfertőződött a koronavírussal. Közülük az egyik volt Siklósi, aki a terveket illetően elárulta: először a magyar versenyekre készülnek - október végén lesz az első -, remélik azok nem maradnak el, de azért leginkább a nemzetközi viadalokra koncentrálnak. Az elmúlt év világbajnoka januárban megnyerte a heidenheimi világkupát, többek között emiatt is kedvező helyzetben áll az olimpiai kvalifikációt illetően, a párbajtőrcsapatnak azonban mindenképpen eredményesen kellett volna szerepelnie az utolsó, Buenos Aires-i kvalifikációs viadalon, amely azonban márciusban elmaradt. A válogatottnál úgy vélik, jó lenne, ha ezt a jövő év februárjában, márciusában lehetne pótolni.

Siklósi a nyáron öthetes alapkiképzésben vett részt őrmesterként a Magyar Honvédség sportszázadánál. Mint mondta, az ott tapasztalt szigor a javára válhat. "Úgy gondolom, hogy ez sokat adott ahhoz, hogy a vívásban fegyelmezettebb és magabiztosabb legyek a jövőben" - vélekedett.
Szeptember 4-én, a 23. születésnapján vehette volna át az ELTE Sport arca díjat, de a fertőzés közbeszólt. Ha minden jól megy, akkor ezt a jövő héten át tudom venni. Nagyon örülök annak, hogy én lehetek ebben a tanévben az ELTE Sport arca, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz" - mondta.