Társoldalunk:

Átnevezték a tenisz Fed Kupát, korábbi legendás játékos a névadó

2020.09.17. 16:27

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) Billie Jean King Kupára nevezte át a Fed Kupa női csapatversenyt, amelynek döntőjét a következő három évben Budapesten rendezik.

Az ITF csütörtökön jelentette be, hogy az 1963-ban életre hívott sorozat a jövőben az amerikaiak egyesben, párosban és vegyes párosban összesen 39-szeres Grand Slam-bajnokának a nevét viseli, aki hétszer hódította el a Fed Kupa trófeáját.

Billie Jean King korábban az amerikai csapatot vezetteForrás: AFP/Mike Fiala

A Fed Kupa átszervezése tavaly kezdődött el, amikor a világszervezet 18 millió dollárra növelte az összdíjazást - melyből 12 milliót kapnak a játékosok -, ezzel egy rangra emelte a férfi Davis Kupával. A 12 csapatos döntő rendezési jogát tavaly Budapest nyerte el, így 2022-ig a Papp László Sportaréna ad otthont az egyhetes tornának, az idén áprilisi eseményt azonban a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztották.

David Haggerty, az ITF elnöke kiemelte, hogy a 76 éves Billie Jean King tagja volt 1963-ban az első Fed Kupán győztes amerikai válogatottnak.

A legendás játékos februárban részt vett az áprilisra tervezett döntő sorsolásán is a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Akkor a magyarok a címvédő francia és az orosz csapatot kapták ellenfélül.