Vágólapra másolva!
Mint arról szerdán az Origo is beszámolt, három magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje lett pozitív. Ma már tudjuk, hogy egyikük az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor.

A sportoló a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, amikor a szokásos menetrendnek megfelelően a csapatorvos felhívta az aktuális teszt eredményével, már érezte, hogy baj lehet. Hangsúlyozta, minden óvintézkedést betartott, így maga sem érti, hogy kaphatta el a betegséget.

"Nemigen értettem, hogyan kaphattam el a fertőzést, hiszen annyira figyeltem mindenre, de tényleg minden apróságra. Nem jártam sehová, csak edzésre. Meglepett az eredmény" – mondta, ugyanakkor mindenkit megnyugtatott, hogy nincsenek és nem is voltak tünetei. Egyetlen fájdalma, hogy le kell állnia az edzésekkel, még otthon sem ülhet fel a szobakerékpárra.

Liu Shaolin Sándor hamarosan újult erővel térhet vissza a jégre Forrás: AFP/Vincent Jannink

Edzőivel, Linával (Csang Csing) és Bánhidi Ákossal napi kapcsolatban van, mindketten megnyugtatták, hogy gyorsan túl lesz a betegségen és folytathatja a munkát.

"Bánt ez az egész, tényleg azt hittem, mindent megteszek azért, hogy ne kapjam el a vírust, úgy véltem, az óvintézkedésekkel, az odafigyeléssel, az elővigyázatossággal ki lehet védeni a fertőzést – úgy látszik, mégsem" – mondta Liu Shaolin Sándor, aki azt üzente a hozzá hasonló fiataloknak, hogy vigyázzanak magukra és az idősekre is.

A teljes interjú a Nemzeti Sporton olvasható.