Társoldalunk:

Újabb Grand Slam-győztes lépett vissza a Roland Garrostól

2020.09.22. 21:35

A világranglistán hetedik kanadai Bianca Andreescu a francia nyílt teniszbajnokságon sem tudja vállalni a szereplést.

A tavalyi US Open női bajnoka az októberi WTA-világbajnokságon szenvedett térdsérülést és azóta nem teniszezett. Az idei New York-i Grand Slam-tornán a koronavírus-járvány miatti aggodalmai miatt nem vett részt, most pedig azzal indokolta döntését, hogy az év hátralévő részében szeretne a teljes felépülésére és az edzésekre koncentrálni.

Bianca Vanessa Andreescu

Dear fans, After many discussions with those closest to me, I have... made the difficult decision not to return to New York this year. I have taken this step in order to focus on my match fitness and ensure that I return ready to play at my highest level.

"Amennyire nehéz volt meghoznom ezt a döntést, annyira várom már a 2021-es évet, beleértve az olimpiát is. Szeretnék a következő időszakban a játékomra fókuszálni, hogy erősebben és jobb tenisszel térhessek vissza jövőre" - írta közleményében Andreescu.

A májusról elhalasztott idei Roland Garros vasárnap rajtol a francia fővárosban. A kanadai teniszező mellett Ashleigh Barty és Naomi Oszaka is kihagyja a salakos Grand Slamet.