Társoldalunk:

Novak Djokovic egy fontos mutatóban már Federer és Nadal előtt jár

2020.09.23. 07:40

Pályafutása 36. mesterversenyét nyerte hétfőn Rómában Novak Djokovic. A szerb teniszező a Grand Slam-tornák utáni második legrangosabb viadalokon szerzett trófeák számában megelőzte Rafael Nadalt.

A 33 éves világelső New York-i botrányát és leléptetését leszámítva továbbra is veretlen 2020-ban. Ő nyerte mindkét Masterst (Western & Southern Open és Róma), amivel megelőzte a vonatkozó rangsorban az addig 35 trófeával az élen álló Rafael Nadalt.

A "Nagy Hármas" harmadik tagja, Roger Federer összesen 28-at tudott megnyerni ebből a kategóriájú tornákból, azonban még a svájci sem büszkélkedhet azzal, amivel Djokovic: A szerb az összes Masterst legalább kétszer megnyerte pályafutása során, ami elképesztő teljesítmény.

A Grand Slam-trófeák számában még Federer (20) és Nadal (19) mögött van, de ebben már a következő hétfőn kezdődő Roland Garroson faraghat. Igaz, Párizsban minden körülmények között Nadal a trófea első számú várományosa, és az osztrák Dominic Thiem is kiváló formában van, de mit monjunk arra a játékosra, aki 32 idei mérkőzéséből 31-et megnyert.