Társoldalunk:

Fiatalok helyettesítik a koronavírusos Eb-győztes kenust a szegedi világkupán

2020.09.24. 16:42

A Magyar Kajak-Kenu szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy a világkupára készülő magyar válogatott 56 versenyzője, valamint az edzők és a csapatvezetők is átestek a héten PCR-teszten, közülük egyedül a kenus Balla Virág fertőződött meg koronavírussal. A győri Európa-bajnok szerencsére tünetmentes, de természetesen ő sem, és a biztonság kedvéért a közvetlen csapattársai sem állhatnak rajthoz a hétvégi eseményen. Hüttner Csaba szövetségi kapitány a 17 éves Gönczöl Laura, Opavszky Réka-duót indítja el női kenuban a győri klasszisok helyett.

„Volt egy kis orrfolyásom az elmúlt napokban, benne volt a pakliban, hogy elkaphattam a vírust. Az orvosom tanácsára emeltem a vitaminbevitelt, most már teljesen tünetmentes vagyok, jól érzem magam. Sajnálom, hogy az idén nem tudjuk megméretni magunkat Kincsővel a nemzetközi mezőnyben, pedig rengeteget készültünk, a legjobban pedig azt bánom, hogy a győri csapattársaim sem indulhatnak miattam a versenyen, annak ellenére, hogy nekik negatív lett a tesztjük" – idézi a szövetség honlapja a vb-ezüstérmes versenyzőt, aki a következő napokban nem mozdulhat ki a lakásból. 

Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső is lemarad a szegedi világkupárólFotó: Csudai Sándor - Origo

Devecseriné Takács Kincső, Takács Mihály, és Erdőssy Csaba egy kocsiban utazott Balla Virággal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) által szervezett szűrésre, így a három versenyző hiába produkált negatív mintát, fennáll annak a veszélye, hogy kontaktszemélyként ők is megfertőződtek, ezért nem vehetnek részt az idei év egyetlen felnőtt világversenyén.

„Női kenuban két 17 éves tehetség, Opavszky Réka és Gönczöl Laura helyettesítheti a győri versenyzőket. A lányok a múlt hétvégén, az ORV-n kiválóan szerepeltek, mindketten három aranyérmet szereztek, és a felnőtt magyar bajnokságon is ők értek be harmadiknak párosban, így életük első felnőtt világversenyén szerepelhetnek C-2-ben, valamint őket indítom C-1 200 méteren is. Erdőssy Csaba és Takács Mihály helyettesítését is megoldottuk, kajakpárosban Erdőssy helyett Noé Bálint, vagy Vajda Bence indulhat Koleszár Mátyással, Takács Mihály kiesése után pedig Zombori Dominik térdelhet össze C-2 500 méteren Szőke Attilával" – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A magyar válogatott tagjai csütörtökön foglalják el a szállásukat Mórahalmon, utána egyénileg mennek ki a Maty-éri pályára evezni. A verseny péntek reggel 9-kor rajtol.