Fucsovics Márton nagyon nehéz ellenfelet kapott a Roland Garroson

2020 US Open - Day 6 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships, Fucsovics Márton
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 05: Marton Fucsovics of Hungary serves during his Men's Singles third round match against Frances Tiafoe of the United States on Day Six of the 2020 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 05, 2020 in the Queens borough of New York City. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Fucsovics Mártonra a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev, Balázs Attilára a japán Ucsijama Jaszutaka, míg Babos Tímeára a román Ana Bogdan vár a jövő hétfőn kezdődő francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A legnehezebb feladata egyértelműen a világranglistán 61. Fucsovicsnak lesz, ugyanis a rangsorban ötödik Medvegyev tavaly döntős, idén elődöntős volt a US Openen. A nyíregyházi játékos ugyanakkor nem teljesen esélytelen orosz riválisával szemben,

a 24 éves Medvegyev ugyanis még soha nem nyert meccset a Roland Garros főtábláján:

2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az első fordulóban búcsúzott. Fucsovics legjobb eredménye a 2018-as második forduló a salakpályás Grand Slam-tornán.
A két játékos eddig kétszer találkozott egymással, 2018-ban Monte Carlóban - ugyancsak salakon - az orosz játékos három játszmában győzött, míg tavaly a szófiai döntőben - kemény pályán - két szett kellett Medvegyev sikeréhez.

Fucsovics Mártonnak nem volt szerencséje a sorsolásnál Forrás: AFP/2020 Getty Images/Al Bello

A férfiverseny másik magyar résztvevője, Balázs Attila (86.) szerencsésebb volt, Jaszutaka ugyanis mögötte áll a világranglistán (94.) A két játékos korábban még nem találkozott.
A főtábla első körében két párban is Grand Slam-bajnokokat sorsoltak össze:

az egyaránt háromszoros GS-tornagyőztes brit Andy Murray és svájci Stan Wawrinka egymás ellen kezd, míg az idei US Open nyertesére, az osztrák Dominic Thiemre az amerikai viadal 2014-es bajnoka, a horvát Marin Cilic vár.

A címvédő, 19-szeres GS-győztes, a Roland Garroson 12-szer diadalmaskodó spanyol Rafael Nadal a fehérorosz Jegor Heraszimov (83.) ellen mutatkozik be, míg a világelső, 17-szeres GS-bajnok szerb Novak Djokovic a svéd Mikael Ymer (80.) ellen kezd.
A női versenyben Babos Tímeára (107.) a román Ana Bogdan (93.) vár. A magyar játékos 2016-ban egyszer már összecsapott mostani riválisával, akkor a florianopolisi salakos versenyen két játszmában győzni is tudott. A 128-as főtáblára még felkerülhet Gálfi Dalma, amennyiben a selejtező utolsó körében legyőzi az amerikai Varvara Lepchenkót.

A nőknél a legnagyobb esélyesek közül a torna 2018-as bajnoka, az első helyen kiemelt román Simona Halep a spanyol Sara Sorribes Tormo (70.) ellen kezd, az amerikai Serena Williams (9.) honfitársával, Kristie Ahnnal (102.) találkozik, míg a US Open-döntős fehérorosz Viktorija Azarenkára (14.) a montenegrói Danka Kovinic (73.) vár. A mezőnyben nem lesz ott a címvédő, világelső ausztrál Ashleigh Barty és a friss US Open-bajnok japán Oszaka Naomi sem.
A sorsolás előtt közvetlenül két további játékos is visszalépett: a férfiaknál a kanadai Milos Raonic (20.), a nőknél a svájci Belinda Bencic (10.) jelentette be, hogy nem vesz részt a tornán.