Vágólapra másolva!
Szerhij Bubka 1994-es világcsúcsának múlt heti megdöntése után pénteken a Dohában rendezett atlétikai Gyémánt Liga versenyen is győzött a svéd Armand Duplantis.

A 20 éves svéd atléta ezúttal is legnagyobb riválisaival, a kétszeres világbajnok amerikai Sam Kendricksszel, és a 2012-ben olimpiai bajnok, négy évvel ezelőtt ezüstérmes francia Renaud Lavillenie-vel vívott nagy csatát. Mindhárman 5,82 méteren álltak meg, de Duplantisnak sikerült egyedül elsőre átvinnie ezt a magasságot.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pole vault friends #DohaDL : @matthewquine

Wanda Diamond League (@diamondleagueathletics) által megosztott bejegyzés,

A világ idei legjobb eredményével diadalmaskodott női 800 méteren a kenyai Faith Kipyegon. Az 1500 méter olimpiai bajnoki címvédőjének hosszú ideje ez mindössze a második versenye volt ezen a távon, amelyet három évig hanyagolt. Érdekesség, hogy az 1:57.68 perces egyéni csúcsnál az elmúlt két évben csak a kétszeres olimpiai bajnok dél-afrikai Caster Semenya tudott jobb időt futni.

Női 100 méteren az olimpiai bajnok jamaicai Elaine Thompson-Herah 10.87 másodperccel nyert, ez mindössze két századdal rosszabb, mint a világ idei legjobbja, amelyet nyolc nappal ezelőtt állított fel. Győzelmével megelőzte a Gyémánt Liga örökranglistáján honfitársát, Shelly-Ann Fraser-Pryce-t a 100 méteres elsőségek számában.