Társoldalunk:

Gálfi Dalmának nem sikerült, három magyar lesz egyéniben a Roland Garros főtábláján

2020.09.25. 17:27

Gálfi Dalma két játszmában kikapott pénteken az amerikai Varvara Lepchenkótól a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott fel a főtáblára.

A világranglistán 236. magyar játékos és a rangsorban 183. ellenfele az első játszmában rengeteget hibázott, összesen 43 rontást jegyeztek fel a statisztikusok, ebből Gálfi könyvelt el többet, 25-öt. Ennek is volt köszönhető, hogy a veszprémi teniszező kétszer elveszítette az adogatójátékát, és mivel ő maga csak egyszer tudott brékelni, Lepchenkóé lett az 53 perces nyitószett.

Gálfi Dalma nem jutott fel a Roland Garros főtáblájáraForrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Helge Prang

A második felvonás is az amerikai játékos brékjével kezdődött, majd eső miatt félbeszakították a találkozót. A kényszerpihenőt követően Gálfinak 1:2-nél még sikerült elvennie riválisa adogatását, de ezt követően rögtön elbukta a sajátját, Lepchenko pedig innen már megtartotta előnyét, a magyar játékosnak nem sikerült a fordítás.

Gálfi kedden, az első körben a horvát Jana Fettet, míg a csütörtöki második fordulóban az olasz Martina Di Giuseppét búcsúztatta.

A 128 fős női mezőnyben Babos Tímea helye alanyi jogon biztos, az ő ellenfele az első fordulóban a román Ana Bogdan lesz. Jani Réka szerdán, a kvalifikáció első körében vereséget szenvedett. A férfiaknál Fucsovics Márton a 4. kiemelt Danyiil Medvegyevvel, Balázs Attila pedig a japán Yasutaka Uchiyama ellen kezdi meg szereplését.

Roland Garros, női selejtező, 3. forduló:
Varvara Lepchenko (amerikai)-Gálfi Dalma 6:3, 6:4