Hatalmas bravúr: Fucsovics Márton legyőzte a 4. kiemeltet a Roland Garroson

Horizontal
Hungary's Marton Fucsovics reacts during his men's singles first round tennis match against Russia's Daniil Medvedev on Day 2 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on September 28, 2020. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton szenzációs játékkal négy játszmában legyőzte a 4. helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában. 

Az első szettben Fucsovics 4-4-nél elvette az orosz adogatását, majd a következő gémben hozta a saját szerváját, amivel megnyerte az első játszmát.

A másodi játszmában aztán felborult a "mindenki hozza a maga adogatását" szisztéma, Fucsovics és Medvegyev is sorra hozta a brékeket, az első nyolc gémből hatszor is brékeltek a játékosok. 4-4 után aztán visszaállt a világ rendje, így 6-6 után jöhetett a rövidítés, amit a magyar teniszező bírt jobban, és 7-3-ra nyert, ezzel 7:6-ra övé lett a második játszma is.

A harmadik szettben Fucsovics nem igazán találta a játékát, csak két gémet tudott nyerni, így simán elbukta a játszmát 6:2-re. Ettől azonban nem omlott össze, inkább csak rápihent a negyedik szettre, amit szenzációsan játszva nyert meg 6:1-re és jutott be ezzel a második fordulóba.

Eredmény, Roland Garros, 1. forduló:
Fucsovics Márton–Danyiil Medvegyev 6:4, 7:6 (7-3), 2:6, 6:1

A második fordulóban a spanyol Alberto Ramos-Vinolas lesz Fucsovics ellenfele.