Törölték az idei öttusa-vb-t

Kovács Sarolta, öttusa
MOSCOW, RUSSIA - MAY 27 : Gold medalist Sarolta Kovacs of Hungary is seen during medal ceremony following the women's final at the UIPM senior modern pentathlon world championships in Moscow, Russia, on May 25, 2016. Sefa Karacan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) törölte a sportág idei felnőtt világbajnokságát, melyet eredetileg Kínában, majd a februári módosítás nyomán Mexikóban rendeztek volna meg.

A szervezet sokáig kivárt, november-decemberi lebonyolításban gondolkodott, miközben a legtöbb korosztályos versenyét már elhalasztotta a koronavírus-járvány miatt, végül a végrehajtó bizottság döntése alapján a cancúni vb-re sem kerül sor.

Az év főversenyének házigazdája eredetileg Hsziamen volt, de hamar kiderült, hogy ott nem lehet megrendezni a vb-t.

Klaus Schormann, az UIPM elnöke - az MTI-nek is eljuttatott közleményben - köszönetét fejezte ki a beugró mexikóiaknak azért, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a világbajnokság megrendezéséért.
A UIPM következő eseménye így a február-márciusra tervezett egyiptomi junior vb lesz, majd következik a felnőttek olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozata, benne a márciusi, budapesti állomással, azután pedig a minszki világbajnokság júniusban.