Társoldalunk:

Fucsovics Márton: Karrierem egyik legnagyobb győzelme a mostani

2020.09.29. 07:21

Fucsovics Márton négy játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A magyar teniszező örül a bravúrnak, de innentől csak a következő feladatára koncentrál.

„Karrierem egyik legnagyobb győzelme a mostani, Grand Slam-tornán búcsúztattam a világranglista ötödik helyezettjét. De ettől még úgy fogom fel ezt a sikert, mint egy első körös győzelmet a Roland Garroson, most már a következő edzésre és mérkőzésre koncentrálok, nem gondolom túl ezt az egészet" – felelte a Nemzeti Sportnak Fucsovics Márton. 

Hozzátette, idén ez volt a hatodik győzelme, és bár nem top tízes ellen nyert korábban, kiváló teniszezőkkel szemben jutott tovább. Most már az élmezőnybe tartozók is ismerik, tisztelik, elfogadják, tudják, hogy veszélyes ellenfél, ezért neki sincs oka túlértékelni az első meccs sikerét.

Fucsovics Márton hatalmas bravúrt ért elForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

„Huszonnyolc éves vagyok, remélem, tovább tudok javulni, és egy-két éven belül elérem a csúcsot, akár a top tízet is" – mondta Fucsovics Márton a lapnak, aki már előre is tekintett. A magyar teniszező a második fordulóban a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal találkozik majd.

„Úgy fogom fel ezt az estét, hogy megvan az első győzelem, amire lehet építkezni, de készülni, dolgozni kell tovább – most már a következő meccs a legfontosabb, nem az, ami Medvegyev ellen történt."