Vágólapra másolva!
Nagy áldozattal járt Kiki Bertens több mint háromórás győzelme Sara Errani felett: a 2016-os Roland Garros elődöntősét hordágyon vitték le az elképesztő küzdelemben megnyert mérkőzés után.

A holland teniszező a torna második fordulójában 7:6, 3:6, 9:7-re verte selejtezőből érkező ellenfelét. A torna női versenyének ötödik kiemeltje a 3 óra 11 perces maratoni csata után fájdalmasan rogyott a földre.

A felvételek tanulsága szerint Bertens görcsöt kapott, ami még akkor is éreztette hatását, amikor a Grand Slam-torna hivatalos orvosa már a kerekesszékben vezette őt le a pályáról. Ellenfele nem viselte jól a vereséget. Errani, miután kikapott, nem várta meg a lehetőséget, hogy gratuláljon nagy fájdalmakkal küszködő ellenfelének, hanem azonnal az öltöző felé sietett.

Bertens a következő fordulóban a cseh Katerina Siniaková ellen lépne pályára szombaton, amennyiben egészségi állapota engedi. Serena Williams visszalépése után újabb neves játékos veszíthet el sérülés miatt a torna, amennyiben Bertens nem tud kiállni két nap múlva.

Rafael Nadal könnyed győzelmet aratott a 2. fordulóban Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Kifogástalan állapotban teniszezett szerda délután Rafael Nadal. A 12-szeres Roland Garros-győztes spanyol alig négy játékot engedélyezett a világranglista legjobb 200 helyén kívül lévő ellenfelének. A verseny történetében 95. mérkőzését megnyerő Nadal végül 6:1, 6:0, 6:3-ra verte az amerikai Mackenzie McDonaldot.

A férfi egyes 2. kiemeltje a következő fordulóban Nishikori Kei-Stefano Travaglia összecsapás győztesével játszik.