Társoldalunk:

Újabb óriási Fucsovics-bravúr: Már a legjobb 32 között jár a Roland Garroson

2020.10.01. 14:26

Fucsovics Márton 3 óra 2 perc játékot követően három szettben legyőzte Albert Ramos-Vinolast a Roland Garros 2. fordulójának csütörtöki mérkőzésén.

Hiába került azonnal brékhátrányba a legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, és állt 0:3-mal spanyol riválisa ellen, 4:4 után ismét fej fej mellett haladtak a versenyzők. Fucsovics ezután magabiztosan szervált, és jutott el rövidítésig. A tie-breaket simán, 7-2-re megnyerve lett övé az első szett.

Szoros mérkőzést játszott Fucsovics Márton a spanyol Albert Ramos-VinolasszalForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A második játszmában továbbra is Fucsovics diktálta az iramot, és több nyerő ütés mellett kevesebbszer is hibázott, mint a torna 2016-os negyeddöntőse. A 28 éves játékos 4:3-nál egy hét és fél perces játék után brékelt, majd simán hozta adogatójátékát, aminek köszönhetően 6:3-mal övé lett a második szett is.

Fucsovics a harmadik játszma elején azonnal elvehette volna Ramos-Vinolas szervagémjét, azonban a spanyol hárítani tudta a bréklabdát. Így viszont ismét egy küzdelmesebb játszmára kényszerült a világranglista 63. helyezettje. Sőt, Fucsovics másodszor is elveszítette az adogatását a mérkőzésen, amivel 3:5-ös hátrányba került. A spanyol azonban nem tudta befejezni a játszmát, Fucsovics azonnal javított, sőt ezután már nem veszített játékot, és 7:5-tel a harmadik szettet is behúzta.

A magyar teniszező nehéz sikerével először jutott be a Roland Garros 3. fordulójába, ahol a világranglista 84. brazil Thiago Monteiro lesz az ellenfele a legjobb 16 közé jutásért. Fucsovics az első fordulóban a 4. kiemelt Danyil Medvegyevet búcsúztatta, mielőtt a salakon mindig veszélyes Ramos-Vinolast is legyőzte.

Ott vagyok a harmadik fordulóban a Roland Garroson, ami még sosem sikerült. Egy nagyon szívósan játszó Albert Ramost győztem le, iszonyú nehéz volt, de igyekeztem az erőnlétemmel jól gazdálkodni és variálni a játékot. Készülünk tovább a következőre- írta a találkozó után közösségi oldalán a magyar teniszező, aki megköszönte a biztatást szurkolóinak.

Tenisz, Roland Garros, Párizs
férfi egyes, 2. forduló
Fucsovics Márton - Albert Ramos-Vinolas (spanyol) 7:6, 6:3, 7:5