Óriási botrány robbant ki Magyarország két legjobb sportlövője között

148073333 Horizontal
Hungary's Peter Sidi competes in the 50m rifle prone men's qualification at the London 2012 Olympic Games at the Royal Artillery Barracks in London, on August 03, 2012. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI (Photo by MARWAN NAAMANI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy botrány robbant ki a két legjobb magyar férfi sportlövő között. Sidi Péter és Péni István a közösségi médiában esett egymásnak a múlt heti országos bajnokság után.

A dolog úgy kezdődött, hogy Sidi Péter Facebook-oldalán megjelent egy hosszú bejegyzés (ezt nem Sidi írta), amelyben Péni Istvánról úgy írnak, hogy a sportoló eladta a becsületét.

A teljes Facebook-bejegyzést itt lehet elolvasni:

A beszámoló szerint az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes és ifjúsági olimpiai bajnok Péni István – aki a tokiói olimpián az egyik aranyesélyesünk –, miután látta, hogy az ob-n már nincs esélye győzni, Sidi pedig vezető pozícióba került, óvott, mondván, hogy hazai riválisának szabálytalan a puskája; szándékosan teremtett káoszt, hangoskodásával megzavarta a versenyt. Amit végül a húszéves, ifjúsági olimpiai bajnok, ugyancsak világklasszis lövőeredményekkel rendelkező Pekler Zalán nyert meg, a 23 éves Péni lett az ezüstérmes, a 42 éves Sidinek – a szabályos puskájával – pedig be kellett érnie a bronzzal.

Sidi Péter a riói nyári olimpia férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyszámának alapversenyében Forrás: MTI/Illyés Tibor

A döntő körülményeit taglaló írást angol nyelvre is lefordították, terjed a nemzetközi sportlövőéletben.

Péni István szombaton délelőtt az alábbi megjegyzést osztotta meg a Facebook-oldalán:

„Kedves barátaim és mélyen tisztelt lövöldöző világ. Már sok éve az egyik lövész kollégám »célpontja« vagyok. Hamisak a vádak, amelyek sarat próbálnak tenni a nevemre. Megtettem és meg is teszem a szükséges lépéseket.

Péni István, a botrány másik érintettje Forrás: MTI/Illyés Tibor

Számítok a Magyar Lövész Szövetség hivatalos nyilatkozatára és támogatására. Valószínűleg én is jogi útra terelem ezt az ügyet, és ha kell bíróságig. Minden információt és frissítést megosztok veletek, amit az üggyel kapcsolatban tudok."

A két sportoló korábban már kijutott a tokiói nyári olimpiai játékokra.

Forrás: MNO