Köpködésért büntették meg a korábbi Roland Garros-győztest - videó

Nicolas Mahut tenisz Roland Garros
France's Nicolas Mahut reacts during his men's singles third round match against Argentina's Leonardo Mayer on day six of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on May 31, 2019. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Köpködésért figyelmeztették a 2018-ban párosban győztes francia teniszezőt, Nicolas Mahut-t a Roland Garroson.

Az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál híradása szerint a nyolcaddöntőben a hazai kedvenc és partnere, Pierre-Hugues Herbert a holland Wesley Koolhoffal és a horvát Nikola Mekticcsel csapott össze, s a székbíró megintette őt, mert többször is a pálya hátsó részére köpött.

Éles vita alakult ki a 38 éves Mahut és a mérkőzésvezető között, utóbbi egy új szabályra hivatkozott, amely szerint a koronavírus-járvány miatt tiltották be a köpést a párizsi Grand Slam-tornán.

- méltatlankodott a francia teniszező, aki közölte, nem áll szóba a székbíróval, így nemsokára már a tornaigazgatóval veszekedett. Utóbbi azt javasolta, hogy hordjon magánál zsebkendőt, és abba köpködjön.

A perpatvar alaposan kizökkentette a volt páros világelsőt - aki párosban az összes Grand Slamet megnyerte -, aki végül társával vesztesen hagyta el a pályát.