Eltörött a térdkalácsa, a világ egyik legjobb kerékpárosának véget ért a szezonja

cycling accident Horizontal
Handout picture released by the Alcaldia de Motavita of Colombian cyclist Nairo Quintana sitting on a chair speaking with police officers after being hit by a car while training in Motavita, Boyaca department, Colombia on July 3, 2020. - Team Arkea Samsic Colombian rider Nairo Quintana was hit by a car on a road in central Colombia Friday as he was training in preparation for the Tour de France. (Photo by Rusbell Andres MUNOZ / Motavita Municipality / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT AFP PHOTO / MOTAVITA MUNICIPALITY / RUSBELL ANDRES MUNOZ - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Súlyos térdsérülés miatt véget ért az idény Nairo Quintana kolumbiai országúti kerékpáros számára.

A 30 éves sportoló a közösségi oldalán jelentette be, hogy az alapos orvosi vizsgálatok szerint eltörött a térdkalácsa a bal lábában, ezért műtét vár rá.

A törés több komoly balesetre vezethető vissza. Quintanát előbb júliusban Kolumbiában elütötte egy autó edzés közben, majd néhány hét pihenő után augusztusban, már Európában versenyzett, ahol az augusztusi Critérium du Dauphinét térdfájdalmai miatt feladta. Mindezek ellenére a Tour de France-on rajthoz állt, ám azon sem volt szerencséje, több versenybalesetbe is belekeveredett.

Eltörött a térdkalácsa, véget ért a kolumbiai Nairo Quintana szezonja Forrás: AFP/Rusbell Andres Munoz

A legkomolyabb bukását a 13. szakaszon szenvedte el, ám ezek után sem adta fel a versenyt és végül az összetett 17. helyén zárva megérkezett Párizsba, azóta viszont nem indult egyetlen viadalon sem.

A Giro d'Italia és a Vuelta a Espana korábbi győztese az idei Touron kellemetlen ügybe keveredett, a marseille-i hatóságok ugyanis doppinggyanú miatt átkutatták több csapattársa, valamint az ő szállodai szobáját. Csapatának orvosát és fizioterapeutáját a viadal zárása után egy nappal őrizetbe vették, majd vádemelés nélkül szabadon engedték őket.

"Soha nem doppingoltam, és nem találtak nálam tiltott anyagokat"

- szögezte le Quintana később.