A harmadik helyen áll Hosszú Katinka csapata az ISL versenyén

HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka, az Iron csapat versenyzője a női 200 méteres hátúszás versenyen a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második mérkőzésén a Duna Arénában
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka csapata, az Iron a harmadik helyen várja a folytatást a vasárnapi versenynapot követően a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén.

Ezen az összecsapáson az Iron mellett az Aqua Centurions, a DC Tride és a London Roar versenyzői találkoznak egymással, az élen utóbbi áll.

A rövidpályás viadal második összecsapásán a magyarok közül az Iron színeiben Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson Szabó Szebasztiánt (Aqua Centurions) megelőzve diadalmaskodott, míg utóbbi 100 méter pillangón nem talált legyőzőre. Hosszú Katinka 200 méter vegyesen harmadik - Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) 7. -, 200 méter háton pedig ötödik lett, utóbbi számban Burián Katalin (Aqua Centurions) hatodikként zárt. Verrasztó Dávid (Iron) 400 méter gyorson 5., 200 méter mellen 7. lett.

Hosszú Katinka, az Iron csapat versenyzője a női 200 méteres hátúszás versenyen a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második mérkőzésén a Duna Arénában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően - ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, összesen tíz csapat részvételével végig a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.