Vágólapra másolva!
A golfpályákon táblán olvasható, melyik évben, ki nyerte a klubbajnoki címet, amelyet a klubok versenysorozatban szoktak eldönteni. A 2020-as, koronavírus-járvánnyal nehezített év alá kolléganőnk neve kerül az óbudai Continental Citygolf Clubban, mert az ötfordulós tour-on idén senkinek sem sikerült legyőznie Kovács Noémit a saját kategóriájában.

Szakadó esőben indult a szombaton rendezett ötödik forduló az óbudai pályán, amelyre közel hetvenen jelentkeztek. Két időpontban álltak elütőre azok, akik az időjárás ellenére is vállalták a megmérettetést. Kolléganőnk 12.30-kor kezdett a 2-es, hosszú, PAR4-es szakaszon, a versenysorozatban összetettben második helyen álló, korábbi klubbajnokkal, az idén is fantasztikus idényt maga mögött tudó, Kovácsi Andreával együtt.

Kovács Noémi egy jólirányzott, hatalmas kezdő ütés után jött rá, hogy nem csak a vízzel, hanem a széllel is lesz dolga.

- mondja és gyorsan hozzáteszi, hogy amíg nem villámlik, őt erőszakkal sem lehet levinni a golfpályáról.

Esőben, szélben, havazásban, 40 fokban is végigmegy bármelyiken.

Fanatikussá vált az elmúlt bő egy év alatt. Tavaly, május 5-én fogott először ütőt a kezébe. Nyáron kapta meg a pálya-, majd a versenyengedélyt, azóta töretlen lendülettel igyekszik minél többet gyakorolni, versenyezni.

- mondja.

Idén kolléganőnk vihette haza rangos trófeát Forrás: Kovács Noémi

Bár az ötödik fordulóban voltak nála jobbak, összetettben már az első három verseny után annyi pontot gyűjtött, 67-et, hogy senki sem tudta utolérni.

Így szombaton ő lett a Continental Citygolf Club 2020 női bajnoka, amelyet egy üvegtrófeával ismertek el.

A díjnak nem csak presztizs értéke van az amatőr golfozók között - amit az is mutat, hogy a bajnokok neve felkerül egy táblára - hanem anyagi értéke is.

Kovács Noémi megnyerte a 2021-es éves tagságot a pályára.

Kovács Noémi Forrás: Kovács Noémi

Ez azt jelenti, hogy a klub vezetőségének ajándékaként jövőre ingyen, annyiszor mehet golfozni a klubjába, ahányszor csak akar. Kolléganőnk vasárnap sem pihent. Másnap az edzőjének, Sárközi Richárdnak a versenyén indult a Magyar Golf Szövetség központjában, a kisoroszi golfpályán.

Ez már egy 18 szakaszos, négy és fél órás verseny volt, a második nagypályás, amin egyéniben elindult.

- mondja nevetve Kovács Noémi, aki 27 pontot ütött, amivel ugyan nem került be az első háromba, mégis elégedett.

Ezt nyerte kolléganőnk Forrás: Kovács Noémi

Azt ígéri, sokat fog gyakorolni a klubjában jövőre, de az a célja, hogy minél többet golfozzon a nagy pályákon és elinduljon olyan neves versenyeken is, amin 2 éves, amatőr golfozói múlttal már érdemes.

"A klubbajnoki cím volt az első, amit el akartam érni. Még kicsi vagyok és lépésekben szeretnék haladni, fejlődnöm kell.

Először meg kellett tanulnom járni, amit már tudok. Már elkezdtem kocogni. Ígérem, hogy amint tudok, szaladni fogok.

Olyan gyorsan, ahogy a többszörös, magyar bajnok nagynéném, Koleszár Éva tette a futópályákon negyven évvel ezelőtt. Ő profi volt, én amatőr vagyok, de abban hiszek, hogy az amatőr sportban is tervezni, gondolkozni kell. Nem érdemes akkor elindulni ranglistaversenyeken, amikor az embernek még sansza sincs arra, hogy elérjen valamit. Ehhez persze kell egy jó edző, Sárközi Richárd, sok gyakorlás, kellenek a golfozó barátok, főleg Szabó Edina, aki caddieként mindenhová elkísér.

De ami leginkább kell, az a sportos családom nagy sportemberekkel, igazi bajnokokkal, akik fáklyaként mutatják az utat és bíztatnak arra, hogy meg tudod csinálni"

- teszi hozzá az Origo újdonsült amatőr golfbajnoka.

Gratulálunk a kolléganőnknek! Mi ismerjük, tudtuk, hogy Kovács Noémit nem lehet megállítani.