Társoldalunk:

Babos Tímea elárulta, ki lesz az új edzője

2020.10.21. 09:02

A négyszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea ismét Thomas Drouet-vel folytatja a felkészülést. A  MOL Csapat hivatalos oldalán kiadott közleményéből kiderült, hogy nem személyes vagy szakmai okai voltak a Michael Joyce-szal való kapcsolat megszakadásának.

A friss Roland Garros-győztes (pontosabban címvédő) Babos Timi Insta-posztjában meleg szavakkal búcsúzott el edzőjétől, Michael Joyce-tól, akinek a búcsúposzt alá írt kommentjéből egyértelműen kiderül, nem bizalomvesztés, illetve személyes vagy szakmai nézeteltérések miatt szakított a MOL Csapat klasszisa és az amerikai sztáredző.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa továbbra is az egyik legjobb a világonForrás: MTI/EPA/Yoan Valat

"Minden haladt a saját útján, ám a koronavírus közbeszólt" - mondta Babos Tímea a MOL Csapatnak. "Fél évig nem is tudtunk találkozni Michael-lal, azzal pedig talán nem árulok el nagy titkot, hogy online nehéz teniszedzéseket tartani."
A helyzet a mai napig sem lett könnyebb, a ki- és beutazási szabályok miatt nem tudunk tovább együtt dolgozni. Nagyon szeretjük és tiszteljük egymást, a szakmai kapcsolatnak vége szakadt, de barátok maradunk- mondta a világ egyik legjobb páros teniszezője.

A MOL Csapat soproni klasszisa elmondta, ahogy a vírus elvette tőle Joyce-t, úgy adta neki a lehetőséget, hogy korábbi edzőjével, Thomas Drouet-vel folytassa a munkát. A francia szakember hasonló helyzetbe került kínai játékosával, Vang Csianggal, mint Timi Joyce-szal: a beutazási korlátozások miatt nem tudták folytatni a közös munkát.

"A maszk miatt senki nem szúrta ki, de a Roland Garrosra már Thomas kísért el"- mondta mosolyogva a 27 éves játékos. "Tulajdonképpen a párizsi Grand Slam volt a teszt, amit néhány nap közös munka előzött meg, és mivel sikerült Kikivel címet védenünk, úgy döntöttünk, bejelentjük, hogy folytatjuk a közös munkát." - avatta be a részletekre rajongóit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

⚠️ NEWS‼️ • • Thank You Mike!

timeababos (@timeababos) által megosztott bejegyzés,

Babos két évvel ezelőtt, 2018 szeptemberében vett búcsút a francia szakembertől, ám a szakításnak akkor sem szakmai okai voltak. Furcsa is lenne ilyesmiről beszélni, hiszen a monacói edző irányításával lett világbajnok, Grand Slam-győztes teniszező, sőt a világranglistán is ekkor állt a legjobban: a páros ranglistát vezette, egyéniben pedig a 25. helyen állt.

A teniszező a vírus által tönkretett szezonban, az év nagy részében az edzőjétől többezer kilométerre is szállította az eredményeket, hiszen a három megrendezett Grand Slamből kettőt, az Australian Opent és a Roland Garrost megnyerte Kristina Mladenoviccsal, a US Openen pedig kurtán-furcsán, negatív vírustesztjük ellenére egészségügyi okból kizárták a legnagyobb esélyesnek számító magyar-francia párost.