Társoldalunk:

Karakas Hedvig bronzérmes a budapesti judo Grand Slamen

2020.10.23. 19:12

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bronzérmet nyert a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny pénteki nyitónapján.

A BHSE versenyzője ötödik mérkőzésén a szintén vb-harmadik holland Sanne Verhagennel csapott össze, és karfeszítésre kapott ipponnal nyert.

Ez volt a 33 fős magyar válogatott első érme a magyar főváros első Grand Slam-viadalán a Papp László Sportarénában.

Nagyon jó így kezdeni az újrainduló versenyeket, bár végig hiányoztak a nézők. Ez a siker az olimpiai pontversenyben is jól jön még- nyilatkozta mosolyogva a győztes.

Karakas Hedvig bronzérmes lett a budapesti judo Grand SlamenForrás: Karakas Hedvig, Instagram

Edzője, Toncs Péter kiemelte az MTI-nek, hogy ez a Grand Slam egy utazás volt az ismeretlenbe.
"Soha ilyen verseny nem volt, finoman szólva is foghíjas lett a felkészülésünk. Márciustól elvégeztünk egy két és fél hónapos alapozást, aztán abbahagytuk, mert értelmetlen volt. Hédire izomban hat és fél kiló jött fel a nem dzsúdós munka miatt, de profin visszafogyott, és nagyon régen láttam őt ilyen jól dolgozni" - fejtette ki.

A Honvéd trénere - aki egyben a női válogatott szövetségi kapitánya - elmondta, a nagy dzsúdónemzetek a sok versenyzőjük révén házon belül is megoldották a felkészülést.
"Sőt voltak stika edzőtáborok is, amelyekből mi kimaradtunk, de Hédinek már van olyan rutinja, hogy így is meg tudta oldani a feladatot. Kívánom, hogy kitartson ez a formája" - fűzte hozzá.

A 30 éves Karakas a 2014-es, 2018-as és 2019-es Grand Prix után negyedszer állhatott a dobogó alsó fokára Budapesten. Öt évvel ezelőtt, illetve 2006-ban - akkor még a Hungária Kupán - ötödikként zárt a magyar fővárosban.

Karakas Hedvig egész nap remekül judózottForrás: MTI/Kovács Tamás

A 60 kilogrammos, alig 19 éves Naji Dávid ötödikként zárt a súlycsoportjában szintén rendkívül erősnek mondható mezőnyben.

A 33 fős magyar válogatott az első nap után egy éremnél tart a Grand Slamen. Szombaton 11 órától a pénteki programhoz hasonlóan 12 magyar versenyző lép tatamira a Papp László Sportarénában.