Valter Attila csapattársa szökésből nyert a Giro d'Italia legfurcsább szakaszán

Josef Cerny kerékpár Giro d'Italia
Team CCC rider Czech Republic's Josef Cerny celebrates after crossing the finish line during the 19th stage of the Giro d'Italia 2020 cycling race, a 258-kilometer route between Morbegno and Asti on October 23, 2020. - Heavy rain has interrupted on October 23, 2020 the 19th stage of the Giro d'Italia following protests by the riders in the face of difficult weather conditions. Today's stage was planned to be a flat 258km ride between Morbegno and Asti but was cut back 100km after riders revolted when faced with pelting rain in the northern region of Lombardy. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
A cseh Josef Cerny nyerte a Giro d'Italia 19. szakaszát. A CCC Team versenyzője szökésből ért haza, több mint tíz perccel a főmezőny előtt célba érve.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az etap eredetileg 258 kilométer hosszú lett volna, el is rajtolt a mezőny szakadó esőben, de később beszüntették a versenyt.

Kilenc fokban indultak a versenyzők, de a szakadó esőben, elsősorban a versenyzők biztonsága érdekében beszüntették a versenyt. A bringások visszaszálltak a buszokra, és 100 kilométert vitték a versenyzőket, az új rajt pedig 14:30-kor, Asti városától 124 kilométerre volt.

A legjobb sprinterek számára jó lehetőség lett volna egy utolsó szakaszgyőzelemre a pénteki útvonal, ugyanis komolyabb emelkedő nem várt a mezőnyre. Nem jöttek be Peter Sagan és Arnaud Démare számításai, ugyanis egy szökevénycsoport több mint tíz perces előnnyel haza tudott érni a rózsaszínű trikós, Wilco Keldermannt is a soraiban tudó pelotonnal szemben.

Josef Cerny nyerte a Giro d'Italia 19. szakaszát Forrás: AFP/Luca Bettini

A győzelmet a CCC Team cseh bringása, Josef Cerny szerezte meg, miután 23 kilométerrel a vége előtt meglógott a többiek elől, és már nem érték utol a célvonalig.

A főmezőny végül 11 perc 43 másodperces hátrányban ért célba, benne az összes favorittal. Valter Attila is a rózsaszínű trikóssal azonos idővel, a 64. helyen ért célba, így összetettben továbbra is a nagyszerűnek mondható 29. pozícióban áll.

Giro d'Italia, 19. szakasz, Abbiategrasso-Asti, 124,5 km:
1. Josef Cerny (cseh, CCC Team) 2:30:40
2. Victor Campenaerts (belga, NTT) 18 másodperc hátrány
3. Jacopo Mosca (olasz, Trek-Segafredo) 26 mp h.
...64. Valter Attila 11:43 perc hátrány

Az összetett állása:
1. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 80:29:19 óra
2. Jai Hindley (ausztrál, Sunweb) 12 másodperc hátrány
3. Tao Geoghegan Hart (brit, Ineos Grenadiers) 15 mp h.
...29. Valter 1:27:47 óra hátrány