Társoldalunk:

Komoly feladata lesz a tokiói olimpia után Berecz Zsombornak

2020.10.23. 21:33

Berecz Zsombor vezetésével a magyar csapat is részt vesz azon a nemzetek közötti vitorlás versenyen, amelyet először 2022-ben rendeznek meg.

"A vitorlázás elitje ott lesz a viadalon, amelyen nem a technikai különbségek fognak dönteni, mert ugyanolyan hajókat és felszerelést kapunk" - mondta az M1 aktuális csatornának a Finndingiben két éve világ-, idén Európa-bajnok sportoló.

Berecz Zsombor vezetheti a magyar csapatot a 2022-es, új kezdeményezésű vitorlásversenyenForrás: Robert Deaves/Robert Deaves/Robert Deaves

"Engem kértek fel a magyar csapat kapitányának, amit örömmel vállaltam, az volt a feladatom, hogy a húsz legjobb vitorlázót összeszedjem. Nagyjából száz napot kell együtt edzenünk" - közölte.

A verseny két hónapig fog tartani, négy nemzet kap helyet minden csoportban, amelyekből az első kettő jut majd tovább öt futam alapján. A legjobb négy között viszont egyetlen futam dönt.
Jelenleg az olimpiára koncentrálok, de utána gőzerővel beleállok ebbe- fogalmazott Berecz, aki kijelentette: 2022-ben ez lesz számára a legfontosabb verseny.