Társoldalunk:

Magyar bronzérem a cselgáncs VK-n

2020.10.24. 17:26

A 63 kilogrammos Özbas Szofi bronzérmet nyert a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal szombati versenynapján.

A békéscsabai színekben versenyző junior világbajnok ötödik mérkőzésén a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral csapott össze. A 26 éves ellenfél hat érmet gyűjtött már a Pánamerikai Bajnokságokon, közte egy aranyat is.

Első találkozójuk szűk három percig tartott, amikor a 19 éves magyar vazaarit érően vitte földre riválisát, majd rögtön leszorította őt, melyből a kanadai már nem tudott kiszabadulni.

Özbas Szofi (fehér) a koszovói Laura Fazliu ellen küzd a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny 63 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2020. október 24-én. A magyar versenyző győzött és bejutott a nyolc közé.Forrás: MTI/Kovács Tamás

"A fejemben előtte próbáltam minden szegmenst a helyére rakni és minden erőmet bevetni, de persze nem gondoltam, hogy ilyen hamar vége lesz" – mondta boldogan az MTI-nek. "Amikor a nyolc között kikaptam az olimpiai bajnoktól, nem az elért eredménye volt a szemem előtt, hanem a kellemetlen stílusa, de aztán összeszedtem magam, és mentem tovább. A bronzmeccsen nagyon jól éreztem magam, és tudtam élvezni a dzsúdót, volt erőm, idegrendszerem, dolgoztak az agysejtjeim, és ez a hármas kombó most összeállt. Tavaly ötödik voltam itt, idén bronzérmes, jövőre pedig... inkább nem mondok semmit" - tette hozzá nevetve.

Toncs Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya elfogódottan beszélt a még junior korú tehetségről:

"Zsenikkel könnyű együtt dolgozni. Szofi nagyon intelligens, hihetetlen esze van a dzsúdóhoz is, emellett kicsit őrült, egyszóval nagy dolgokra hivatott" - vélekedett a tréner.
Özbas ezzel az eredményével olimpiai kvalifikációs helyen áll a ranglistán.
Az 57 kilós Karakas Hedvig pénteki harmadik helye után ez volt a 33 fős magyar válogatott második érme a magyar főváros első Grand Slam-viadalán.
A vasárnapi zárónapon kilenc magyar lép tatamira a Papp László Sportarénában.