Társoldalunk:

Khabib Nurmagomedov nyert, majd sírva jelentette be visszavonulását - videó

2020.10.25. 08:45

Szombat este a UFC 254-es gálájának főmeccsén a könnyűsúlyú címvédő, veretlen világbajnok, Khabib Nurmagomedov Justin Gaethje ellen lépett a ketrecbe. A dagesztáni az Egyesült Arab Emírségekben rendezett gálán a második menetben „végezte ki" ellenfelét, majd bejelentette a visszavonulását.

Nurmagomedov egy háromszög-fojtással győzött Gaethje ellen a küzdelem második menetében, majd váratlanul bejelentette a visszavonulását.

A teljes küzdelem:

Nurmagomedov 29-0-ra javította a mérlegét ezzel a győzelemmel. Ez volt az orosz versenyző első küzdelme az édesapja nélkül, nemrég ugyanis edzője, példaképe és egyben édesapja, Abdulmanap elhunyt a koronavírus okozta komplikációk után.

„Szeretném bejelenteni, hogy ez volt az utolsó küzdelmem. Nem akarok édesapám nélkül harcolni. Amikor a UFC összehozta a Justin elleni meccset, édesanyámmal három napig beszéltem. Nem akarta, hogy apám nélkül küzdjek, megígértem neki, hogy ez lesz az utolsó" – mondta a bajnok, aki a kesztyűjét a ringben hagyva távozott a ketrecből.

A közösségi oldalakon a sok világsztár gratulált Nurmagomedovnak is, köztük korábbi nagy ellenfele, Conor McGregor is, aki újra részvétét fejezte ki sporttársának és a legjobbakat kívánta neki.