Társoldalunk:

Az ötszörös olimpiai bajnok úszó szinte már úszni sem tud 25 évesen

2020.10.27. 07:13

A korábban a világ legjobbjának is megválasztott Missy Franklin visszavonulása óta is szenved, most egészen durva részletet árult el mindennapjairól. 25 évesen alig tud úszni az ötszörös olimpiai bajnok úszó.

Franklin a 2012-es londoni olimpián 100 és 200 méteres hátúszásban, illetve a 4x100-as vegyes váltó és a 4x200-as gyorsváltó tagjaként is győzött, majd utóbbit négy évvel később Rio de Janeiróban megismételte. A világbajnokságokon összesen 11 aranyérmet nyert, 2012-ben pedig a világ legjobb úszójának választották.

Franklin a people.com-nak egészen döbbenetes titkot árult el arról, hogy a pontosan miért is hagyott fel végleg szeretett sportágával.

Az ötszörös olimpia bajnok úszó, Missy Franklin már szinte úszni sem tud 25 évesenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

"Szinte egyáltalán nem tudok úszni a sérüléseim miatt. Ezt úgy kell érteni, hogy beugrok a vízbe, és talán 20-30 perc összejön, de annyira fájnak a vállaim, hogy ez a maximális idő, amennyit elbírok, amennyit kezelni tud a szervezetem" – idézte a klasszist az Eurosport Hosszabbítás oldala. 

Hozzátette, nem reménykedik már a visszatérésben.

"Nem történt meg az a második vállműtétem, ami szükséges lett volna, és sem a testi, sem a lelki egészségem szempontjából nem látom értelmét annak, hogy visszatérjek."