Vágólapra másolva!
A világbajnok Kapás Boglárka és csapattársa, Telegdy Ádám egyelőre jól bírja a külvilágtól való elzártságot, a buborékot, amelyben a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) versenysorozatát rendezik.

A két úszó - akik az életben egy párt alkotnak - az M4 Sport szerdai Sporthíradójában elmondta, hogy egyelőre úgy érzi magát, mint egy edzőtáborban, számukra megszokott a két-három hetes elszigeteltség. Mindketten pszichológus hallgatók, így tudják egymást mentálisan is segíteni, és az is kényelmes számukra, hogy egy szobában lakhatnak. Ma szabadnapjuk van és reggel már túlestek az ötnaponta szokásos koronavírusteszten.

Kapás Boglárka a NY Breakers csapatában versenyez az ISL-ben Forrás: Kapás Boglárka, Facebook

Kapás és Telegdy idén egy csapatban is szerepel, a New York Breakersben, mindketten nagyon örülnek, hogy ennek az együttesnek a tagjai.

Kapás elárulta, hogy számára nem könnyű az 50 méteres medencéről a 25-ösre váltani, a fordulókban még sokat kell javulnia, ráadásul keveset is tudnak edzeni rövid pályán, miután a tíz csapatot különböző medencékbe osztják be a tréningek szempontjából.
"A versenyeken kívül eddig kétszer tudtunk csak 25 méteres medencében edzeni" - mesélte. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy mindkettőjük edzője ott lehet velük a buborékban, ők tartják az edzéseket nekik és a versenyeken is ott vannak.

Kapás arról is beszélt, hogy a célokról soha nem esik szó a csapaton belül, ezzel együtt szerinte a középdöntőbe van esélyük bejutni.

- tette hozzá.

International Swimming League

This match took things to another level, with @calicondors_isl scoring 610.5 points putting them in 1st place. Then we have @iron_isl raking in 418.5 points. @nybreakers garnered a total of 394...

A NY Breakers vasárnap és hétfőn ugrik medencébe legközelebb.

A rövidpályás versenysorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

A ISL második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével a Duna Arénában zajlik. Az elszigeteltségre a koronavírus-járvány miatt van szükség, nézők sem mehetnek be az uszodába. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan buborékban kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.