Pályafutása 50. győzelmét szerezte az ír sprinter a Vueltán - videó

Sam Bennett kerékpár Vuelta a Espana
Team Deceuninck's Irish rider Sam Bennett celebrates as he crosses the finish-line of the 9th stage of the 2020 La Vuelta cycling tour of Spain, a 157,7-km race from Castrillo del Val to Aguilar de Campoo, on October 29, 2020. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ír Sam Bennett második szakaszgyőzelmét aratta az idei Vueltán. Ez volt a sprinter 50. sikere pályafutása során.

A spanyol kerékpáros körverseny mezőnye csütörtökön Castrillo del Val és Aguilar de Campoo között tett meg 157,7 kilométert. Az etap kevés szintemelkedést tartalmazott, ami ideális volt egy mezőnyhajrára.

Ismét Sam Bennett sprintelt a leggyorsabban a Vueltán Forrás: AFP/Ander Gillenea

Miután 23 kilométerrel a vége előtt utolérték a két szökevényt (Aritz Bagües és Juan Felipe Osorio), megkezdődhetett a készülődés a sprintre. Az utolsó kilométert a német Pascal Ackermann csapata, a Bora-Hansgrohe kezdhette a legjobb pozícióból, de a 4. szakaszhoz hasonlóan az ír Sam Bennett ezúttal is elhappolta előlük a győzelmet.

A 30 éves versenyző a Pro Cycling Stats statisztikái szerint pályafutása 50. profi sikerét aratta, amiből kilenc a Tour, Giro, Vuelta versenyekről jött össze neki. A Spanyolországban látottak azt mutatják, hogy a szeptemberi Tour de France gyorsasági pontversenyét megnyerő sprinter továbbra is kiváló formában van.

Összetettben nem történt változás, továbbra is az ecuadori Richard Carapaz a piros trikós, 13 másodperccel megelőzve a szlovén Primoz Roglicot, 28-cal pedig az ír Dan Martint.

FRISSÍTÉS:
A hajrában Sam Bennett többször is szabálytalanul, a vállávall próbált meg jobb pozícióba kerülni, amiért elvették tőle az első helyet. A szakaszgyőzelmet Pascal Ackermann javára ítélték oda.