Vágólapra másolva!
Megfertőződött a koronavírussal Ucsimura Kohei, háromszoros olimpiai bajnok japán tornász.

A 31 éves sportoló megbetegedését honfitársa, Vatanabe Morinari, a nemzetközi szövetség elnöke jelentette be csütörtökön.

Hozzátette, mivel Ucsimura jelenleg tünetmentes és jó a közérzete, nem biztos, hogy ki kell hagynia a Tokióban jövő vasárnap sorra kerülő nemzetközi versenyt. Indulása a jövő heti tesztek eredményétől függ.

Ucsimura Kohei (jobbra) koronavírusos, bár egyelőre tünetmentes Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kunihiko Miura

A jövő nyárra halasztott olimpia első sportági teszteseményén a házigazda japánokon kívül az Egyesült Államok, Oroszország és Kína válogatottja vesz részt, és összesen 32 tornász lép a szerekhez. A Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban legfeljebb kétezer néző lehet jelen.

Vatanabe elmondta, a japán csapat többi tagjához hasonlóan Ucsimura is egy hete az országos edzőközpontban tartózkodik, elszigetelt körülmények között, de egyelőre nem tisztázott, hogy a beköltözés előtt, vagy után fertőződött meg. Amennyiben további sportolók betegednek meg, a japán válogatott visszalép, de a versenyt akkor is megrendezik.