Vágólapra másolva!
A szervezők szerint a koronavírus-járvány miatti lezárások ellenére nincs veszélyben a férfi teniszezők ATP-világbajnokságnak megrendezése november 15. és 22. között Londonban.

"Továbbra is együttműködünk az összes érintett hatósággal - mind nemzeti, mind helyi szinten -, hogy minden szükséges intézkedést meghozzunk a résztvevők biztonságának garantálása érdekében" - áll az ATP közleményében.

Nincs veszélyben a férfi teniszezők ATP- világbajnokságnak megrendezése Forrás: Sputnik/Alexey Filippov

A Boris Johnson brit miniszterelnök által kihirdetett lezárások csütörtökön kezdődnek és december 2-ig tartanak a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében.

A férfi teniszidény kiemelt eseményét - amelyre az idén ötvenedik alkalommal kerül sor - nézők nélkül rendezik a londoni O2 Arenában, mielőtt jövőre öt évre Torinóba költözik. A tornán a nyolc legjobb egyes játékos, és a nyolc legjobb páros indul. Ott lesz a mezőnyben többek között a világelső Novak Djokovic, a hússzoros Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal, a címvédő Sztefanosz Cicipasz, valamint Dominic Thiem, Alexander Zverev és Danyiil Medvegyev is.