Primoz Roglic egy másodperccel nyerte meg az időfutamot a Vueltán

Primoz Roglic kerékpár Vuelta
Team Jumbo rider Slovenia's Primoz Roglic competes during the 13th stage of the 2020 La Vuelta cycling tour of Spain, a 33.7-km individual time-trial from Muros to Mirador de Ezaro - Dumbria, on November 3, 2020. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
A szlovén Primoz Roglic alig egy másodperces előnnyel nyerte meg a 33,7 kilométeres egyéni időfutamot a spanyol kerékpáros körversenyen, amivel összetettben is visszavette az első helyet.

A keddi egyéni időfutam az utolsó két kilométer kivételével végig sík volt, a vége azonban a Mirador de Ézaro nevű, helyenként 23,5 %-os meredekségű "falon" volt. Itt tudta Roglic a maga javára fordítani az eredményt az emelkedő aljában még az élen álló amerikai Will Bartával szemben.

Primoz Roglic a lehető legszorosabb különbséggel nyerte meg az időfutamot a Vueltán Forrás: AFP/Miguel Riopa

Újabb etapsikerével a szlovén versenyző visszavette az összetett első helyezettjének járó piros trikót a tőle szűk egy percet kapó Richard Carapaztól. Előnye 39 másodperc az összetettben ecuadori riválisa előtt.

A szakaszon jól ment még a vasárnapi királyetapot megnyerő Hugh Carthy, aki a negyedik helyen zárta a napot Roglic, Barta és Nelson Oliveira mögött. A brit versenyző továbbra is a harmadik pozícióban áll a piros trikóért folytatott csatában, alig 47 másodperccel Roglic mögött.

A Vueltából - és az idei kerékpáros szezonból - még öt szakasz van hátra, amiből az egyetlen nehezebb, hegyi befutóval záruló etap a szombati lesz, az Alto de la Covatilla nevű emelkedőn.

Kerékpár, Vuelta a Espana, 13. szakasz, Muros-Mirador de Ézaro, 33,7 km, egyéni időfutam:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 49:39 perc
2. Will Barta (amerikai, CCC Team) 1 másodperc hátrány
3. Nelson Oliveira (portugál, Movistar) 10 mp h.
4. Hugh Carthy (brit, EF Pro Cycling) 25 mp h.
...7. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) 49 mp h.
...13. Dan Martin (ír, Israel Start-Up Nation) 1:17 perc hátrány
...16. Enric Más (spanyol, Movistar) 1:43 p h.

Az összetett állása:
1. Roglic 49:16:16 óra
2. Carapaz 39 másodperc hátrány
3. Carthy 47 mp h.
4. Martin 1:42 perc hátrány
5. Más 3:23 p h.