Rafael Nadal olyat tett, amire korábban csak három teniszező volt képes - videó

Rafael Nadal tenisz
Spain's Rafael Nadal celebrates as he receives the trophy of his one thousandth victory of the ATP at the end of his men's singles second round tennis match against Spain's Feliciano Lopez on day 3 at the ATP World Tour Masters 1000 - Paris Masters (Paris Bercy) - indoor tennis tournament at The AccorHotels Arena in Paris on November 4, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Pályafutása 1000. profi győzelmét aratta szerdán Rafael Nadal, a 20-szoros Grand Slam-győztes spanyol teniszező.

Mivel a párizsi Masters 1. fordulójában erőnyerőként nem kellett pályára lépnie, ezért erre a 2. fordulóban jó barátja, Feliciano López ellen került sor. Nadal az első szettet ugyan elveszítette, de a rá jellemző módon nem adta fel, és 2 óra 31 perc alatt megfordította a mérkőzést (4:6, 7:6, 6:4).

Talán a sors akarta úgy, hogy élete 1000. győzelmét abban a városban szerezze meg, ahol eddig 13-szor megnyerte a Roland Garrost. Ez a fedett pályás torna eddig nem hozott túl sok sikert a 34 éves játékos életében. Az év végi világbajnokság és a Miami Open mellett ez a harmadik számottevő torna, ahol még nem tudta magasba emelni a tornagyőzelemért járó trófeát.

Jimmy Connors, Ivan Lendl és Roger Federer után Nadal lett a negyedik teniszező, aki elérte a négyszámjegyű győzelmet. A következő, akinek meglehet ez a mérföldkő, Novak Djokovic. A szerb világelső jelenleg 932 sikerrel áll, vagyis már akár 2021-ben csatlakozhat ehhez a legendás névsorhoz.