Vágólapra másolva!
A dán Magnus Cort nyerte sprintbefutóban a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 16. szakaszát, amelyen a címvédő szlovén Primoz Roglic második lett, így az időjóváírásnak köszönhetően hat másodperccel növelte előnyét összetettben.

Pénteken a Salamanca és Ciudad Rodrigo közötti, egy második és egy első kategóriás emelkedőt tartalmazó 162 kilométer megtétele várt a mezőnyre. A nap hatfős szökése ötperces előnyt dolgozott ki, az üldözést pedig felváltva vezette nagy tempóban az Ineos Grenadiers és a Movistar. Az időfutamban Európa-bajnoki ezüstérmes és francia bajnok Rémi Cavagna nagy hajrára késztette a mezőnyt, ám két kilométerrel a cél előtt befogták.

A dán Magnus Cort nyert sprintbefutóban Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Így kis mezőnyös sprintbefutóra került sor, ebben Magnus Cort bizonyult leggyorsabbnak, az EF dán versenyzője pályafutása során harmadszor nyert szakaszt a spanyol körversenyen. Második helyen Roglic zárt, az ezért járó időjóváírásnak köszönhetően hat másodperccel toldotta meg összetett előnyét riválisai előtt, akik ugyancsak a főmezőnnyel értek be. Harmadik a 2013-as világbajnok, a portugál Rui Costa lett.

Eredmények:
16. szakasz, Salamanca-Ciudad Rodrigo, 162 km:
1. Magnus Cort (dán, EF) 4:04:35 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Rui Costa (portugál, UAE) a. i.
...6. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) a. i.
...28. Hugh Carthy (brit, EF) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Roglic 64:20:31 óra
2. Carapaz 45 másodperc hátrány
3. Carthy 53 mp h.

Szombaton a Sequeros és Alto de La Covatilla közötti 178,2 kilométeres, kiemelt kategóriás hegyi befutóval záruló etap vár a 18 szakaszos 75. Vuelta a Espana mezőnyére. A spanyol körverseny - amely hat napon keresztül átfedésben zajlott a Giro d'Italiával - a tervek szerint egy 124,2 kilométeres szakasszal vasárnap ér véget Madridban.