Még mindig nincs döntés a decemberi birkózó-vb-vel kapcsolatban

MUSZUKAJEV Iszmail
Róma, 2020. február 15. A magyar Muszukajev Iszmail (piros) és az azeri Ali Rahimzade a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a római birkózó Európa-bajnokságon 2020. február 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) vezérkara november 10-én határoz arról, hogy megtartják-e Belgrádban a december közepére tervezett világbajnokságot.

Eredetileg november 6-ra ígérték a döntést - amelyet online szavazás keretében hoznak meg -, de utóbb módosították az időpontot november második hetének elejére. A halasztást Mihail Mamiasvili, az orosz sportági szövetség elnöke, az UWW alelnöke tudatta.

Az UWW július elején jelentette be, hogy a koronavírus-járvány ellenére idén teljes vb-t akar rendezni a szerb fővárosban. Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség szerb elnöke akkor úgy fogalmazott, hogy óvatosan optimisták a birkózás decemberi visszatérésével kapcsolatban.

"A sportolók, az edzők és a közreműködők biztonsága a legfontosabb, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt Belgrádban is biztosítsuk"

- mondta az UWW elnöke.

Az év végi világbajnokság a tervek szerint december 12-én kezdődne és 20-áig tartana. Az esemény megrendezését október közepén megerősítették, ám

azóta az amerikaiak és a japánok is bejelentették, hogy nem indulnak.