Valter Attila új csapatánál járt, profi körülmények között készülhet - videó

Valter Attila kerékpár Giro d'Italia
Valter Attila az eddigi legjobbját nyújtotta a Giro d'Italián
Vágólapra másolva!
Először látogatott el új csapatához Franciaországba Valter Attila, a friss Tour de Hongrie-győztes, Giro d'Italia résztvevő magyar kerékpáros.

A 22 éves magyar versenyző a lengyel CCC Team megszűnése miatt volt kénytelen csapatot váltani, és eddig nem okozott neki csalódást új együttese. A Groupama-FDJ már 23 éve a legjobbak között szerepel, így a körülmények adottak ahhoz, hogy Valter tovább fejlődjön a jövőben a franciáknál.

"A héten megvolt az első találkozóm a Équipe cycliste Groupama–FDJ csapatával. Nem voltak kétségeim a csapattal kapcsolatban,de amit láttam és aminek a részese leszek én is az szerencsére a vártaknál is sokkal jobb.

A háromnapos gyors viziten rengeteg vizsgálat és tesztelés/beállitás volt. Olyan részletességgel figyelnek a versenyzőre és kerékpárjára amit még nem tapasztaltam.

Már ilyen rövid idő alatt sikerült pár rossz berögződést korrigálni a mozgásomban. Megismerkedtem a csapat nagyrészével, amely nem csak kívülről tűnik összetartónak és profinak, hanem az is. Még két hét pihenőm van aztán elkezdem a felkészülést a következő szezonra. Addig is minél több nyelvtanulás, ami úgy érzem jól fog jönni!" - írta posztjában a nemrég véget ért Girón összetettben 27. helyen záró, és ezzel a magyar kerékpársport legjobb eredményét elérő tehetség.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Valter Attilának szinte elsőként volt meg új csapatával a szerződése azok után, hogy a CCC Team anyagi okokra hivatkozva bejelentette, 2021-ben nem indul a World Tourban. Külön öröm, hogy a magyar versenyző a Groupama-FDJ vezetőinek külön kérésére szerződött a következő két évre a francia együtteshez.