Egy videó megmutatja, milyen szörnyű formában van Tiger Woods

The Masters - Final Round GettyImageRank2 GOLF
AUGUSTA, GEORGIA - NOVEMBER 15: Tiger Woods of the United States reacts on the seventh green during the final round of the Masters at Augusta National Golf Club on November 15, 2020 in Augusta, Georgia. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hétvégén rendezték meg a profi golfozók idei harmadik, egyben utolsó Major-versenyét, a 11 millió dollár összdíjazású US Masterst, amelyet a világelső Dustin Johnson nyert.

Címvédőként indult a versenyen a legendás Tiger Woods is, aki ezúttal csak a 38. helyet tudta megszerezni.

Egy videóban összevágták, ahogy Woods a 12-es lyuknál, egy par-3-as (három ütésből teljesíthető) pályán szenved.

Woods többször is a vízbe, majd a homokos bunkerbe ütötte a labdát. A következő pályákon sikerült javítania, de erre az eredményre akkor sem lesz büszke a 44 éves klasszis.

A versenyt végül a 36 éves Dustin Johnson nyerte, aki koronavírus-fertőzése miatt hosszú heteket hagyott ki, és múlt héten Houstonban tért vissza, ahol második lett, Augustában viszont senki sem tudta legyőzni.

Johnson a harmadik napon nyújtott kiemelkedő játékával állt az élre, és a vasárnapi zárás előtt már magabiztosan, három ütéssel vezetett, majd az utolsó napon nagyon kiegyensúlyozottan teljesített és komoly, ötütéses előnnyel diadalmaskodott.

Dustin Johnson karrierje második Major-sikerét aratta, 2016-ban a US Opent nyerte meg. A Masters első helyéért járó legendás zöld zakó mellé az amerikai golfozó 2,07 millió dollárt is kapott.
A viadalon a címvédő Tiger Woods a 38. helyen zárt.