Továbbra sem biztos, hogy megtartják az év első Grand Slam-tornáját

tenisz Novak Djokovic Australian Open
Serbia's Novak Djokovic poses with the Norman Brooks Challenge Cup trophy following his victory against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne early on February 3, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Victoria állam kormánya bízik a januári ausztrál nyílt teniszbajnokság megrendezésében, ugyanakkor nem ad garanciát a lebonyolításra.

"Egyelőre nem tudni, hogy a külföldi játékosoknak mennyivel az itteni versenyek előtt kell megérkezniük, de meggyőződésünk, hogy lesz Australian Open. Ugyanakkor még nem írtuk alá a szerződést az ausztrál szövetséggel" - jelentette ki Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke.

A tervek alapján a külföldiek már december közepén megérkeznének az országba, így lesz idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént.

Ha ugyanis csak januárban lépnek be Ausztráliába, akkor nem vehetnek részt a felvezető versenyeken, köztük az ATP Kupán sem.

Vajon lesz-e lehetősége Novak Djokovicnak a címvédésre januárban? Forrás: AFP/William West

A férfi versenysorozatot szervező ATP kedden bejelentette, hogy új kihívások merültek fel az érkezési időpontot illetően, de részleteket egyelőre nem közölt.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal szerint ha a teniszezők a karantén alatt is edzhetnek, akkor nincs nagy különbség a szokásos menetrendhez képest.

"Az egyetlen negatívum az lenne, hogy a versenyek előtt 16 nappal már oda kellene utaznunk"

- tette hozzá a spanyol sztár.

Az Ausztrál Tenisz Szövetség (TA) nemrég bejelentette, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben rendezi meg, hogy a pandémia közepette minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt. Az elképzelés az ATP Kupába tartozó sydneyi, brisbane-i és perth-i helyszínt, valamint az adelaide-i és a hobarti versenyt érinti. Az év első Grand Slam-tornája a tervek szerint január 18-án kezdődik Ausztráliában.

Ausztrália a lezárásokkal eredményesen védekezik a koronavírus-járvány ellen, Victoria államban csaknem három hete nem regisztráltak új fertőzöttet.