Társoldalunk:

Michael Phelps rekordjait ostromolja a világ legjobb úszója

2020.11.20. 10:32

A 13-szoros világbajnok Caeleb Dressel a mostani olimpiai ciklusban a sportág legnagyobb sztárjává nőtte ki magát. A jelenleg a többi klasszis úszóval az ISL miatt a margitszigeti buborékkban lévő sportoló a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, milyen kapcsolatban van nagy elődjével, Michael Phelpsszel, illetve milyen emlékei vannak a Duna Arénáról.

"Sokan mondják, hogy az volt az áttörés a pályafutásomban, de én nem fogalmaznék így" - állítja a klasszis a 2017-es, budapesti világbajnokságról. "Nem változtatta meg az életemet a vb, ugyanakkor fontos mérföldkő volt a karrieremben. Kihoztam magamból, ami bennem volt, élveztem úszni, képviselni Amerikát, és az egyik legjobb verseny volt, amin valaha részt vettem. Nem udvariaskodásból mondom, tényleg így van. A telt házas hangulat és önmagában a történelmi Budapest is nagyszerű élmény volt - elevenítette fel emlékeit a bő három évvel ezelőtt a magyar fővárosban megrendezett világeseményről Dressel, aki pályafutása 13 vb-aranyából hetet is a Duna Arénában nyert meg.

Caeleb Dressel ezúttal is parádésan teljesít a Duna ArénábanForrás: ISL Facebook

Caeleb Dressel honfitársa, a 23-szoros olimpiai és 26-szoros világbajnok Michael Phelps rekordjait ostromolja, mégis jó viszonyban vannak egymással. Nem lógunk együtt, nem vagyunk a legjobb barátok. Viszont, ha gondom van, bármikor felhívhatom Michaelt, mert tudom, hogy felveszi a telefont, és ellát néhány tanáccsal. Például írtam neki a koronavírus-járvány első hulláma alatt, mert stresszeltem néhány dolog miatt, és akkor is segített. Alapvetően nem beszélünk sokat, de mindig ott van, ha szükségem van rá - mondta a még mindig csak 24 éves amerikai úszó a legendával való kapcsolatáról.

Arról, hogy mit beszéltek meg a budapesti Nemzetközi Úszóliga előtt a távol maradó edzőjével, Gregg Troy-jal, illetve mit gondol az őt a viadalon 50 méter pillangón legyőző Szabó Szebasztiánról, a ide kattintva olvashatnak.