Társoldalunk:

Novak Djokovic nem jutott be az ATP-vb döntőjébe

2020.11.21. 18:59

A világelső Novak Djokovic három szettben alulmaradt Dominic Thiemmel szemben az ATP-világbajnokság szombat délutáni elődöntőjében, így nem jutott be a torna fináléjába.

A 17-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovic a 2020-as US Open győztes Dominic Thiem ellen mérkőzött meg az ATP-vb elődöntőjében. 

Az első szettben az osztrák játékos egy alkalommal el tudta venni szerb ellenfele adogatását, így 7:5-re meg is nyerte azt. A második játszma hozta a mérkőzés legnagyobb csatáját, szenzációs labdamenetek követték egymást, és Djokovic rövidítésben kiegyenlített, így következhetett a mindent eldöntő szett.

A harmadik játszmában 6:6-os állásnál Djokovic 4-0-ra elhúzott a tie-breakben. Thiem ekkor azonban elképesztően belelendült, sorozatban hat labdamenetet nyert meg, így két meccslabdához jutott. A második lehetőségét ki is használta az osztrák, így 2019 után ismét döntőbe jutott.

Djokovic ezúttal nem jutott be a döntőbeForrás: AFP/Glyn Kirk

Novak Djokovic így közel háromórás, magas színvonalú mérkőzésen maradt alul Dominic Thiemmel szemben, akire a Rafael Nadal-Danyiil Medvegyev meccs győztese vár majd a döntőben. 

 

TENISZ, ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (LONDON), ELŐDÖNTŐ
Dominic Thiem (osztrák, 3.)– Novak Djokovics (szerb, 1.) 7:5, 6:7 (10–12), 7:6 (7–5)

később: Rafael Nadal (spanyol, 2.)–Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)