Elhalaszthatják az év első tenisz Grand Slam-tornáját

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brooks Challenge Cup trophy after winning against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 3, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
A Herald Sun című ausztrál napilap szombati cikke szerint a koronavírus-járvány miatt februárra, márciusra vagy áprilisra halasztják a januárra tervezett ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

– nyilatkozta Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke.

A kormányfő szerdán azt mondta, bízik a januári rendezésben, ugyanakkor nem ad garanciát a lebonyolításra. A legfrissebb hírek szerint három napon belül megszületik a végleges döntés.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők már december közepén megérkeznének az országba, így lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént a január 18-i kezdés előtt. Ha ugyanis csak januárban lépnek be Ausztráliába, akkor nem vehetnek részt a felvezető versenyeken, köztük az ATP Kupán.

Az Ausztrál Tenisz Szövetség (TA) nemrég bejelentette, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben és annak környékén rendezi meg, hogy a világjárvány közepette minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

Az ausztrál nyílt bajnokságot 1987 óta mindig januárban tartották.

Frissítés: A TA szóvivője szombaton tagadta, hogy szóba került volna a halasztás lehetősége, és úgy reagált, a Herald Sun cikke "tiszta spekuláció".
"A hét elején elmondtuk, hogyan folytatjuk a szoros együttműködést az állam kormányával, és a lehető leghamarabb közzétesszük a friss információkat. Ehhez képest semmi változás nem történt" – mondta.