A szervezők szerint nincs veszélyben az Australian Open megrendezése

tenisz Novak Djokovic Australian Open
Serbia's Novak Djokovic poses with the Norman Brooks Challenge Cup trophy following his victory against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne early on February 3, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Craig Tiley versenyigazgató igyekezett eloszlatni azokat a félelmeket, melyek szerint a szigorú karanténszabályok miatt veszélybe került az ausztrál nyílt teniszbajnokság januári megrendezése.

Tiley vasárnap azt mondta, mindent megtesznek a torna lebonyolításáért annak ellenére, hogy a versenynek helyet adó Victoria állam vezetése kijelentette, még semmi nem biztos a viadal kapcsán.

"Szorosan együttműködünk a kormányzattal, egy olyan terven dolgozunk, amely a játékosoknak, a szurkolóknak, a partnereinknek, a kisegítő személyzetnek is megfelelő lesz, és amelyből a legtöbbet profitálhatja az állam és az ausztrál gazdaság" - fogalmazott a sportvezető. Elmondása szerint folyamatosan tárgyalnak az egészségügyi hatóságokkal a karanténszabályokról, és biztos abban, hogy hamarosan megszületik a végső döntés.

A szervezők szerint nincs veszélyben az Australian Open megrendezése Forrás: AFP/William West

Victoria állam nemrég enyhítette a koronavírus-járvány második hulláma nyomán meghozott szigorú intézkedéseket, Ausztrália pedig sikeresen zárta le határait a külföldi utazók elől.

Az Ausztrál Teniszszövetségtől korábban úgy nyilatkoztak, a játékosok december közepén érkeznének meg a kontinensre, mert így tudják letölteni a 14 napos kötelező karantént azelőtt, hogy a Melbourne-be áthelyezett felevezető versenyeken is el tudjanak indulni.

"A célunk, hogy olyan feltételeket teremtsünk, amelyben a játékosok képesek lesznek megfelelően felkészülni és a lehető legjobban teljesíteni egy mindenki számára biztonságos környezetben" - tette hozzá Tiley.

Az Australian Open a tervek szerint január 18-án rajtol, szombaton a Herald Sun című ausztrál napilap arról írt, a pandémia miatt februárra, márciusra vagy áprilisra halasztják a viadalt.