Májrákban halt meg az olimpiai bajnok

OLY-1984-WALK-GONZALEZ-CANTO Horizontal OLYMPIC GAMES ATHLETICS JOY BUST 20 KMS RACE WALKING
Mexican walkers Raul Gonzalez (L) and Ernesto Canto wave to the crowd after the 50km walk event of the summer Olympics, 11 Aug 1984 in Los Angeles. Gonzalez won the Olympic title, Canto got the gold medal of the 20km walk. (Photo by - / AFP-IOPP / AFP)
Vágólapra másolva!
61 éves korában meghalt Ernesto Canto, aki az 1984-es Los Angelesben rendezett olimpián megnyerte a 20 km-es gyaloglást. Halálát daganatos betegség okozta.

Canto hetekkel korábban megköszönte az embereknek a rák ellen nyújtott küzdelemben kapott támogatást. Ekkor azt is bejelentette, hogy a kezelések nem hozták meg a remélt eredményt.

Raúl González (balra) és Ernesto Canto az 1984-es Los Angeles-i olimpián. Canto a 20, Gonzalez az 50 km-es gyaloglást nyerte meg Forrás: AFP/-

Ernesto Canto az 1984-es nyári olimpiai játékokon nagyszerű versenyzéssel nyerte meg a férfi 20 km-es gyaloglást. A mexikóiak ezen az olimpián amúgy mind a két gyalogló számot (20 km, 50 km) megnyerték, a hosszabb távon Raúl González diadalmaskodott.

Canto viszonylag későn, 13 évesen nyerte meg első bajnoki címét hazájában. 1981-ben a gyalogló világbajnokságon, a spanyolországi Valenciában is ő lett az aranyérmes. Olimpiai bajnoki címét nem tudta megvédeni, mert a 1988-as szöuli játékokon kizárták a versenyből.