Telt házas versenyeket szeretne Tokió kormányzója a jövő nyári olimpián

olimpia
A general view shows the Olympic Rings at Odaiba waterfront in Tokyo on April 20, 2020. - A Japanese expert who has criticised the country's response to the coronavirus warned on April 20 that he is "pessimistic" that the postponed Olympics can be held even in 2021. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Tokió kormányzója szerint a legjobb forgatókönyv az lenne, ha nézőkkel teli helyszíneken rendezhetnék meg jövő nyáron az olimpiát.

Koike Juriko a koronavírus-járvány közepette, kedden beszélt a házigazdák ama reményéről, hogy az egy évvel elhalasztott 2020-as ötkarikás játékokon teltház előtt tudják majd lebonyolítani a versenyeket.

Éppen a pandémia miatt az olimpia szervezői még nem döntötték el, hogy jövőre beengedik-e a nézőket a helyszínekre, és ha igen, akkor hányat.

Mindenki azt szeretné, amit a kormányzó Forrás: AFP/Philip Fong

"A legjobb forgatókönyv az lenne, ha minden ország összes sportolója biztonságban és nyugodtan érkezne ide, és az olimpiát teltház előtt rendezhetnénk meg" - nyilatkozta Koike a külföldi tudósítók klubjában.

Bár Japánra kevésbé volt jellemző a fertőzöttek számának a világ más országaiban tapasztalható jelentős megugrása, Tokióban a napi esetek mennyisége a múlt héten már meghaladta az ötszázat.

A jövő évre halasztott olimpiára a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között kerül sor, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig tart a paralimpia.