Társoldalunk:

Telt házas versenyeket szeretne Tokió kormányzója a jövő nyári olimpián

2020.11.24. 13:32

Tokió kormányzója szerint a legjobb forgatókönyv az lenne, ha nézőkkel teli helyszíneken rendezhetnék meg jövő nyáron az olimpiát.

Koike Juriko a koronavírus-járvány közepette, kedden beszélt a házigazdák ama reményéről, hogy az egy évvel elhalasztott 2020-as ötkarikás játékokon teltház előtt tudják majd lebonyolítani a versenyeket.

Éppen a pandémia miatt az olimpia szervezői még nem döntötték el, hogy jövőre beengedik-e a nézőket a helyszínekre, és ha igen, akkor hányat.

Mindenki azt szeretné, amit a kormányzóForrás: AFP/Philip Fong

"A legjobb forgatókönyv az lenne, ha minden ország összes sportolója biztonságban és nyugodtan érkezne ide, és az olimpiát teltház előtt rendezhetnénk meg" - nyilatkozta Koike a külföldi tudósítók klubjában.

Bár Japánra kevésbé volt jellemző a fertőzöttek számának a világ más országaiban tapasztalható jelentős megugrása, Tokióban a napi esetek mennyisége a múlt héten már meghaladta az ötszázat.

A jövő évre halasztott olimpiára a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között kerül sor, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig tart a paralimpia.