Három román súlyemelőt is kizártak a londoni olimpiáról

148073276 Horizontal
Romania's Roxana Daniela Cocos celebrates after winning the silver medal during the women's 69kg group A weightlifting event at The Excel Centre in London on August 1, 2012 during the London 2012 Olympic Games. AFP PHOTO / YURI CORTEZ (Photo by YURI CORTEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentése szerint utólag három román súlyemelőt kizártak a 2012-es londoni olimpiáról, az akkor levett doppingminták újraelemzésének eredményeképpen.

A közlemény szerint a NOB Razvan Martint, Gabriel Sincraiant és Roxana Cocost diszkvalifikálta, egyúttal elrendelte: a román szövetség gondoskodjon arról, hogy az érintettek szolgáltassák vissza a londoni játékokon nyert érmüket és olimpiai oklevelüket.

A 28 éves Martin, aki a férfiak 69 kilogrammos kategóriájában a harmadik helyet szerezte meg, az újbóli analízis tanúsága szerint a tiltott szerek közül oralturinabolt, metenolont és sztanozololt használt. A 31 éves Sincraian, aki a 85 kilós férfiak mezőnyében helyezetlen maradt, metenolonnal és sztanozolollal bukott meg.

Ugyanezeknek a tiltott anabolikus szteroidoknak a használatán veszített rajta a szintén 31 esztendős Cocos is. Utóbbi Londonban a női 69 kilogrammos súlycsoportban ezüstérmesként zárt.