Néhány héttel később rendezik meg az Australian Opent

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brooks Challenge Cup trophy after winning against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 3, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Helyi sajtóértesülés szerint néhány héttel később rendezik meg az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, és a járványhelyzet miatt törölték a felvezető ATP-kupát.

A The Age című ausztrál napilap pénteken arról írt, hogy Victoria állam engedélyezte az érkezésük után kéthetes karanténba kényszerülő játékosoknak, hogy izolációjuk alatt eddzenek. Az év első Grand Slam-tornája elvileg január 18-án kezdődik, de Martin Pakula, Victoria állam sport- és turisztikai minisztere szerdán már arról beszélt, hogy egy-két hetet csúszhat a rajt.

Néhány héttel később rendezik meg az Australian Opent Forrás: AFP/David Gray

Ami a felvezető tornákat illeti, az újság úgy tudja, hogy a 24 válogatottat felvonultató ATP Kupát - melyet Brisbane-ben, Perthben és Sydneyben rendeztek meg idén először - kivették a programból, de a férfiaknál és a nőknél is lesznek előversenyek. Az ausztrál szövetség szerint ezekre mind Melbourne-ben, valamint annak környékén kerülhet sor, hogy a világjárvány közepette minimalizálják a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők már december közepén megérkeznének az országba, így biztosan lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént.