Társoldalunk:

Néhány héttel később rendezik meg az Australian Opent

2020.11.27. 12:24

Helyi sajtóértesülés szerint néhány héttel később rendezik meg az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, és a járványhelyzet miatt törölték a felvezető ATP-kupát.

A The Age című ausztrál napilap pénteken arról írt, hogy Victoria állam engedélyezte az érkezésük után kéthetes karanténba kényszerülő játékosoknak, hogy izolációjuk alatt eddzenek. Az év első Grand Slam-tornája elvileg január 18-án kezdődik, de Martin Pakula, Victoria állam sport- és turisztikai minisztere szerdán már arról beszélt, hogy egy-két hetet csúszhat a rajt.

Néhány héttel később rendezik meg az Australian OpentForrás: AFP/David Gray

Ami a felvezető tornákat illeti, az újság úgy tudja, hogy a 24 válogatottat felvonultató ATP Kupát - melyet Brisbane-ben, Perthben és Sydneyben rendeztek meg idén először - kivették a programból, de a férfiaknál és a nőknél is lesznek előversenyek. Az ausztrál szövetség szerint ezekre mind Melbourne-ben, valamint annak környékén kerülhet sor, hogy a világjárvány közepette minimalizálják a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők már december közepén megérkeznének az országba, így biztosan lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént.