Társoldalunk:

Ismét elhalasztották a rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokságot

2020.12.01. 15:38

A december közepére tervezett short track országos bajnokságot egy későbbi időpontban rendezi meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség - derült ki a szövetség hivatalos közleményéből.

Elmarad a december 18. és 20. közé tervezett rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokság.

Az okokról Telegdi Attilát, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatóját beszélt: „Igen erősen begyűrűzött a koronavírus az olimpiai keretbe - a legnagyobb odafigyelés ellenére. Akadnak olyanok, akik másodjára fertőződtek meg" – mondta a sportigazgató  a szövetség honlapjának.Úgy véljük, nem nagyon van értelme úgy megrendezni egy országos bajnokságot, hogy azon a mezőny legjobbjai nem tudnak elindulni, éppen azok, akik a végső győzelemre is esélyesek lennének. Még ennél is nagyobb súllyal esett latba az, hogy a fertőzés után szigorú protokoll vár mindenkire: a visszatéréshez idő kell, azt nem szabad siettetni. Ki kell várni az orvosok által előírt időt, így a magyar bajnokság idejére sokan még nem lennének hadba állíthatók. Ráadásul az ob egyben válogató is az Európa-bajnokságra, vagyis mindenkinek meg kell adni az esélyt arra, hogy harcba szálljon a csapatba kerülésért."

Ismét elhalasztották a short track országos bajnokságotForrás: MTI/Illyés Tibor

Az eredetileg szeptemberre tervezett országos bajnokságot tehát december közepén sem rendezi meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Gyakorló Jégcsarnokban, mindez viszont nem jelent egyben törlést is, Telegdi Attila úgy fogalmazott: keresik a megfelelő időpontot.

„Múlt héten úgy határozott a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, hogy a két európai világkupaversenyt is törli a naptárból, az ob halasztásához ez a döntés is hozzájárult. Újra kell tervezni a felkészülésünket, immár sokadszorra az idén" – folytatta Telegdi Attila.Éveken keresztül a március végi világbajnokság előtt rendeztük meg a magyar bajnokságot, de jó ideje már válogatóverseny az ob, ezért került át szeptemberre. Mindenképpen szeretnénk megtartani a versenyt, a nemzetközi versenynaptár alakulásának függvényében hamarosan megtaláljuk az időpontját."

Az országos bajnokság időpontja természetesen függ a január 22. és 24. közötti lengyelországi kontinensviadaltól is – ez a verseny egyelőre még szerepel az ISU versenynaptárában.