Társoldalunk:

Megdöbbentő kijelentést tett az Eb-ezüstérmes magyar úszónő

2020.12.01. 08:20

A fradi.hu-nak adott exkluzív interjújában Szilágyi Liliána azt mondta, hogy 2021 nyaráig nem indul el egyetlen versenyen sem és addig interjút sem ad a sajtónak.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló egyeztette a döntését klubjával, az FTC-vel, amely támogatásáról és megértéséről biztosította a 24 éves úszónőt.

Az ifjúsági olimpiai bajnok döntése egyúttal azt is jelenti, hogy nem indul majd a 2021 nyarára halasztott ötkarikás játékokon Tokióban. Szilágyi még korábban elismerte, hogy testképzavarral küzdött, és a mostani interjúban azt mondta, azért van szüksége időre:csak muszáj megállnom, és magammal, a testemmel, valamint a lelkemmel törődni, azt rendbe tenni."

Hangsúlyozta, nem végleg vonul vissza az úszástól, csak időre van szüksége, hogy utána ismét nagyszerű eredményeket érhessen el a medencében. A versenyzés felfüggesztése mellett Szilágyi a sajtóhoz egy kéréssel fordult, mely szerint: „Azt kérem az újságíróktól, a szurkolóktól, a kívülállóktól, hogy ők is fogadják el a döntésemet, támogassanak azzal, hogy jövő nyárig nem keresnek, tiszteletben tartják, hogy így határoztam."

A teljes interjú ITT olvasható.