Társoldalunk:

Maximum ezer nézőt engednek be a decemberi darts-vb-re

2020.12.03. 11:40

A világbajnokság december 15. és január 3. között zajlik az londoni Alexandra Palace-ban. Azonban a szurkolók nem buzdíthatják teljes átéléssel kedvenceiket.

Maximum ezer szurkoló vehet részt az idei PDC darts-világbajnokság viadalok helyszínén, de nem viselhetnek jelmezeket a nézőtéren - derül ki a BBC anyagából.

A világbajnokságot december 15. és január 3. között rendezik meg az londoni Alexandra Palace-ban.

A nézőtér első két szektorában egy társasághoz vagy egy versenyző szurkolótáborához tartozó személyek négyfős asztalokat foglalhatnak. de a harmadik szektorban már nem tartózkodhat senki a verseny alatt.

A versenyzőknek tilos az éneklés vagy a hangos kiabálás. 

Ez lesz az első világverseny a márciusi korlátozások óta, amit nézők előtt akarnak lebonyolítani. A nézőknek maszkot kell viselniük. Az egyetlen kivétel az lesz, ha leülnek az asztalokhoz, ahol mobilalkalmazás segítségével rendelhetnek inni és ennivalót.

A futballszurkolásra hajazó hangoskodások sem megengedettek a nézők részérőlForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Sajnos ebben az évben nem engedélyezhetünk semmilyen vicces jelmezt vagy ruhadarab viseletét a nézőtéren. A karácsonyi pulóverek kivételnek számítanak. - tájékoztatott a verseny egyik főszervezője.

A futballszurkolásra hajazó hangoskodások sem megengedettek a nézők részéről. Az asztal mellől természetesen lehet biztatni a versenyzőket. 

A fent említett biztonsági szabályok megsértése esetén az illetőnek azonnal el kell hagynia a helyszínt.